Lorazepam gebruiken

Dit geneesmiddel wordt gebruikt om angst te behandelen. Lorazepam behoort tot een klasse geneesmiddelen die bekend staan als benzodiazepinen, die inwerken op de hersenen en de zenuwen (centraal zenuwstelsel) om een kalmerend effect teweeg te brengen. Dit geneesmiddel werkt door het versterken van de effecten van een bepaalde natuurlijke chemische stof in het lichaam (GABA).

Hoe gebruikt u Lorazepam

Lees de door uw apotheker verstrekte medicatiewijzer voordat u lorazepam gaat gebruiken en elke keer dat u een navulling krijgt. Als u vragen heeft, stel ze dan aan uw arts of apotheker.

Neem dit geneesmiddel via de mond met of zonder voedsel, zoals voorgeschreven door uw arts. De dosering is gebaseerd op uw medische toestand, leeftijd, en de respons op de behandeling.

Indien voorgeschreven door uw arts, gebruik deze medicatie regelmatig om er het meeste voordeel uit te halen. Om u te helpen herinneren, gebruik het op hetzelfde tijdstip elke dag.

Hoewel het veel mensen helpt, kan deze medicatie soms verslaving veroorzaken. Dit risico kan groter zijn als u een stoornis in het gebruik van middelen heeft (zoals overmatig gebruik van of verslaving aan drugs/alcohol). Neem deze medicatie precies zoals voorgeschreven om het risico op verslaving te verlagen. Vraag uw arts of apotheker om meer informatie.

Stop niet plotseling met het gebruik van dit geneesmiddel zonder overleg met uw arts. Sommige aandoeningen kunnen verergeren wanneer abrupt met dit geneesmiddel wordt gestopt. Uw dosis moet mogelijk geleidelijk worden verlaagd.

Wanneer dit geneesmiddel gedurende lange tijd wordt gebruikt, kan het minder goed werken. Praat met uw arts als dit medicijn niet meer goed werkt.

Vertel het uw arts als uw aandoening aanhoudt of verergert.

De bijwerkingen van lorazepam

Slaperigheid, duizeligheid, verlies van co├Ârdinatie, hoofdpijn, misselijkheid, wazig zien, verandering in seksuele interesse/vermogen, constipatie, brandend maagzuur of verandering in eetlust kunnen optreden. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, vertel dit dan onmiddellijk aan uw arts of apotheker.

Vergeet niet dat uw arts u dit geneesmiddel heeft voorgeschreven omdat hij of zij heeft geoordeeld dat het voordeel voor u groter is dan het risico op bijwerkingen. Veel mensen die dit geneesmiddel gebruiken, hebben geen ernstige bijwerkingen.

Vertel het uw arts meteen als u onwaarschijnlijke maar ernstige bijwerkingen krijgt, zoals: mentale/stemmingveranderingen (zoals hallucinaties, depressie, zelfmoordgedachten), problemen met spreken, veranderingen in het gezichtsvermogen, ongewone zwakte, problemen met lopen, geheugenproblemen, tekenen van infectie (zoals koorts, aanhoudende keelpijn).

Roep onmiddellijk medische hulp in als u een zeldzame maar zeer ernstige bijwerking krijgt, zoals: gele ogen of gele huid, toevallen, trage/zwakke ademhaling.

Heeft u een ander medicijn nodig? Bij BenzoKopen kunt u terecht voor lorazepam, oxazepam, zopiclon, zolpidem, temazepam.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ┬╗